diumenge, 3 d’abril del 2022

Barranc Font de Bellot, Port de Saix, Barranc del Port

Distància: 13,37Km Wikiloc
Distància: 13,13Km Sports Tracker
Distància: 13,41Km Strava
Desnivell positiu acumulat: 306m Wikiloc
Desnivell negatiu acumulat: 306m  Wikiloc
Desnivell positiu acumulat: 370m Sports Tracker
Desnivell negatiu acumulat: 368m Sports Tracker
Desnivell positiu acumulat: 330m Strava
Desnivell negatiu acumulat: 330m Strava
Altura mínima: 574m (Finca la Torre) Wikiloc
Altura màxima: 474m (Cim del Bec de l'ÀguilaWikiloc
Dificultat: Mitjana
Participants:  4 membres del CCM
Duració: 3:31h (inclós parades i esmorzar)
Duració: 2:59h (en moviment)

     Hui hem fet, esta ruta programada en el calendariEs tracta de una ruta circular que discorre pels termes de Biar i Saix. Ixim puntualment des del mercat, com de costum. Encara que hui l'hora d'eixida és a les 7:30, hem tingut poca assistència possiblement per que eren les Fogueres de Sant Francesc i la gent es gitaria tard.

       La ruta comença a la finca santa Aurelia, on accedim pel camí de servici a la rotonda de l'autovia de Saix, concretement a la Font de Bellot. Seguim per una pista que puja pel barranc del mateix nom i poc després agafen una senda que vorejant el cabeçó de Valero per la part est ens portarà fins el PR-CV 155 que seguirem en part. Ara ens desviem a l'esquerra i pel Clot d'Isaac seguim fins el mas del Port de Saix. Seguim per la senda que discorre pel barranc del Port de Saix i  decidim que per fer la ruta una mica més llarga vorejar la "Lomica de Cuartero",  fent una paradeta per esmorzar abans d'arribar a la Casa de Cantimples. Després d'esmorzar, seguim fins agafar de nou el barranc. Quan arribem a l'abeurador municipal de Saix, que està junt a la finca la Torre,  ens desviem a l'esquerra per una senda ascendent que ens portarà fins l'ermita de Sant Pancraci. Ara baixarem de nou al camí que ens portarà fins la via de servici junt a l'autovia CV80 que seguirem en part en sentit ascendent. Poc després creuem la rambla de la Torre i per una pista i una senda arribarem fins el punt d'inici.  

    Cal dir que encara que al començar la ruta feia un poc de gelor, el dia ha sigut molt agradable i la ruta molt còmoda de caminar. Ara agafem el cotxe i tornem a Castalla on ens farem la merescuda cervesseta.



   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada