diumenge, 16 de juliol del 2017

NOCTURNA: La Vila-Torre de l'Aguiló

Distància: 10,06Km Wikiloc
Desnivell positiu acumulat: 322m Wikiloc
Desnivell negatiu acumulat:  322m  Wikiloc
Dificultat: Mitjana
Participants:  12 membres i simpatizants del CCM
Duració: 3:54 h (inclós parades i sopar)

Duració: 2:33 h (en moviment)


Eixim puntualment des del mercat rumb a la Vila Joiosa per fer la primera ruta nocturna del calendari d'esta temporada. Un cop aparcats els vehicles a la platja del Torres, ens posem a caminar fins a la torre de l'Aguiló.
La torre de l'Aguiló és una torre defensiva construïda al segle XVI sota el regnat de Felip II que se situa en el terme municipal de la Vila Joiosa i que va formar part del sistema de vigilància costanera contra la pirateria. Es tracta d'una torre prismàtica de base quadrada de quatre metres de costat i huit d'alçada. La seua base fins a uns tres metres d'altura és massissa i es troba atalussada, situant-se sobre ella la dependència dels vigilants, quadrada, acabada en volta circular i amb buits en les quatre façanes. A la part alta va existir un matacà del qual només queden dues mènsules. La fàbrica està realitzada en maçoneria irregular, sent més homogènia a la cara exterior. A les cantonades i en el buit d'accés a la dependència dels vigilants es va emprar carreus.
Es tracta d'una ruta fàcil que nosaltres vam començar el la platja del Torres costat de l'antic càmping, seguint direcció est passant per la Cala Fonda, Cala del Conill i pujada a la Torre de l'Aguiló. Des de la torre tindrem unes vistes i panoràmiques impressionants de la costa i de l'interior, amb la illa de Benidorm justament davant. Amb amb una temperatura molt abradable, es diposem a sopar i reposar forces . Després de sopar, vam baixar fins a la cala de Finestrat i, buscant sendes paral·leles al camí d'anada efectuem la tornada. 
Cal destacar que gran part de la ruta es fa per penya-segats, amb impressionants vista de tot el litoral i sense grans dificultats, pel que fa que esta ruta siga molt recomanable.








Fotos:Antonio Bernabeu


Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada